Сьогодні вночі в більшості областей України спостерігались заморозки на поверхні ґрунту і місцями в повітрі. Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

«Вночі 10 жовтня в Україні, крім Закарпаття, Прикарпаття та більшості районів південної частини, спостерігались заморозки на поверхні ґрунту 0-9°, місцями в повітрі 0-4°, на високогір'ї Карпат вдень та вночі 0-2° морозу», йдеться в повідомленні.

На карті, яку наводить Гідрометцентр, чисельник – це температура в повітрі, знаменник (ліворуч) – температура на ґрунті, знаменник (праворуч) – температура на висоті 2 см. Зокрема на Донеччині в ніч на 10 жовтня температура повітря, за даними метеорологів, складала -2,3°С, на грунті -3°С.

Гідрометцентр попереджає, що наступної ночі в Україні, крім Закарпаття та узбережжя морів, також очікуються сильні заморозки в повітрі 0…-5° С (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).

Раніше повідомлялося, що в першій половині поточного тижня в Україні буде досить вітряно і холодно, особливо вночі. Але поступово, з середини тижня, очікується підвищення температури повітря та ослаблення вітру. Зокрема в Покровську наприкінці тижня прогнозується +20°С.