У Добропіллі Покровського району відбувся тренінг з глинотерапії для дітей. Як заявляють організатори, через контакт з глиною дітей вчать позбуватись поганих емоцій. Свої тривоги, гнів та агресію вони залишають в шматочках природного матеріалу.

Організаторка культурно-дозвільної діяльності Добропільського центру культури та дозвілля Наталя Пустовіт підкреслює, що це дуже дієва творча терапія. 

«Вирішили поєднувати творчість та терапію, тобто допомогти психологічно дітям, щоб вони визволяли свої негативні емоції. Коли вони ліплять щось з глини та уявляють, що з ними трапилось, або згадують щось погане, то думають, що це щось таке маленьке, можна це перетворити та контролювати»,  – каже Наталя Пустовіт. 

На відміну від звичайного пластиліну, глина – це натуральний матеріал, до того ж, видобутий у Донецький області. Глина, з якої ліпили на майстер-класі, була привезена зі Слов’янська ще до повномасштабного вторгнення. 

Організатори запросили на тренінг і батьків. Така допомога стала дуже доречною для дітей і, на думку дорослих, їм корисно відірватись від роботи та провести час разом з малечею. Тим більше, що у нинішніх реаліях діти особливо потребують уваги та підтримки. 

Діти могли обрати вільний сюжет для своїх виробів. Метою подібних майстер-класів завжди є не результат, а процес приємного дотику до теплої глини, те, що гармонізує та наповнює зсередини – зазначають організатори.

Детальніше про майстер-клас – в сюжеті ТК «Орбіта»

Раніше ми повідомляли, що жителів Добропілля навчали створювати малюнки на воді.