У громадському просторі RePost юні та дорослі жителі Добропілля опановували малювання в техніці ебру. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Спочатку малюнок за допомогою спеціальних фарб створюється на поверхні води, а потім відбивається на папір. У RePost зазначають, що заняття доступне навіть тим, хто взагалі не вміє малювати, головне – не робити різких рухів.

«Проект громадської організації «Добропільський центр молоді «Добро» спільно зі «Стріт Чайлд» реалізовують проект захисту і підтримки дітей Донеччини. Ми проводимо різні творчі майстерні, однією з яких є малювання на воді – техніка ебру. Ця техніка зовсім не про малювання. Це про спілкування, про розвиток творчості, про спокій, душевну рівновагу», – розповідає інвесторка вільного простору RePost Ірина Козачук.

Арт-терапію разом із дітьми спробували і батьки. Вони кажуть, що емоції від такої техніки – неймовірні, адже не можна передбачити кінцевий результат, і найменший рух або вітерець може змінити всю картину.

Малювання ебру – не єдиний захід, що проходить у громадському просторі. Анонси подій RePost викладає на своїй сторінці в Facebook і запрошує долучатись всіх бажаючих.

Більше – в сюжеті ТК «Ообіта».