Про скасування заборони на ввезення та продаж спиртного в Донецькій області поки не йдеться. Але це питання може бути переглянуто за певних умов. Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін під час свого першого брифінгу.

Введення заборони на алкоголь він пояснив найдовшою, близько 300 кілометрів, лінією фронту і великою кількістю військових на території Донецької області. Вадим Філашкін зазначив, що алкоголь – це серйозна проблема, коли його може випити людина зі зброєю.

За словами Вадима Філашкіна, правоохоронці вилучили близько 700 тонн алкоголю, який намагалися незаконно ввезти на територію області.

«Хочу нагадати, що в нас населення 500-525 тисяч, і 80% з них – це жінки і діти. Решта військові. Ви можете собі уявити, якби ці 700 тонн були у вільному доступі», – каже очільник Донеччини.

Також він назвав умову для перегляду питання щодо заборони спиртного.

«Ми до цього питання повернемося, коли стабілізується обстановка вздовж лінії фронту. Ми 100 відсотків зацікавлені, щоб і податки платили, і був дохід до бюджету, але найголовніше – це безпекова складова. На цьому етапі як боролися, так і будемо боротися», – зазначив Вадим Філашкін.

Щодо інших областей, де також ведуться бойові дії, але продаж алкоголю дозволено, він пояснив: «У них більше населення і знаходиться менша кількість військових».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що на порталі Кабміну створено петицію про скасування заборони на продаж алкоголю на території Донецької області.