У Покровську продовжують відновлювати будинки, пошкоджені внаслідок обстрілів, зокрема ремонтують дахи. За процесом спостерігала знімальна група ТК «Орбіта».

Вже можна казати про закінчення ремонту покрівель у двох будинках на проспекті Шахтобудівників, виконано чимало робіт в менших обсягах на інших будинках.

Зараз триває відновлення покрівлі в центрі Покровська, майже знищеної обстрілом в ніч проти 6 березня. Тут пошкоджений не лише шифер, а навіть кістяк. Тож ремонтники спочатку лагодять крокви, потім вкладається шифер.

Також розробляється проєкт ремонту покрівлі будинку в мікрорайоні «Південний», яка отримала руйнування 3 березня. Як повідомив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель, розробка проєкту триватиме близько двох тижнів. Поки ж пошкоджений дах тимчасово закривають тарпауліном, аби опади не потрапляли в квартири.

Закінчено ремонт каналізаційного колектору в мікрорайоні «Південний», в який влучила ворожа ракета. Також ліквідовані наслідки обстрілів на котельнях Покровська.

Громада завдяки благодійникам, обласній військовій адміністрації та власним коштам постійно має резерв будматеріалів для швидкого усунення наслідків обстрілів.

«Для ліквідації наслідків обстрілів використовуються OSB-листи, тарпаулін, деревина – це брус, дошка, рейка. Зараз Покровська військова адміністрація забезпечена цими матеріалами. Надіслані листи нашим партнерам – благодійним організаціям – з проханням розглянути можливість забезпечення нас OSB та дошкою. Але якщо ми не отримаємо вчасно ці матеріали, також будемо їх закуповувати», – розповів начальник житлово-комунального відділу Данил Проскуренко.

Кожен обстріл завдає руйнувань десяткам будинків, в результаті страждають сотні квартир. 2,5 тисячі квадратних метрів шиферу пішло на відновлення покрівель, пошкоджених з початку поточного року. Ще потрібно 3,5 тисячі квадратних метрів тільки для усунення тих пошкоджень, що вже є.

Про те, за якими цінами громада купує матеріали – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що комунальники та співробітники ДСНС приступили до тимчасового перекриття покрівлі 5-поверхівки в мікрорайоні «Південний», що найбільше постраждала від обстрілу 3 березня.