Сили оборони за 10 днів знищили 5 ворожих літаків на Донеччині. Про це повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун в ефірі телемарафону «Єдині новини» – передає Укрінформ

«Ворог продовжує свою наступальну діяльність, протягом минулої доби завдав два ракетні та 29 авіаційні удари, провів 34 бойові зіткнення та здійснив 930 артилерійських обстрілів. Більшість із цих бойових зіткнень – це саме Авдіївка і ще більше Мар’їнка. Так, за підтримки авіації ворог продовжує намагатися оточити Авдіївку. Наші воїни минулої доби відбили три атаки ворога і збили ще один ворожий штурмовик Су-25. Це, якщо рахувати, вже п'ятий літак, що збито на Донеччині за останні 10 діб», – розповів Олександр Штупун. 

Він зазначив, що ворог намагається застосувати штурмову авіацію поблизу Авдіївки, але змушений підлітати ближче до лінії фронту, що дозволяє Силам оборони знищувати ворожі літаки.

Окрім цього, Олександр Штупун повідомив, що на Мелітопольському напрямку воїни ОСУВ «Таврія» мали частковий успіх південно-західніше Вербового. Їм вдалось просунутись до 400 метрів у деяких напрямках. 

«На Мар’їнському напрямку агресор збільшив активність. Наші захисники відбили за добу 17 атак окупантів – це тільки в районі Мар’їнки, та ще 4 біля Новомихайлівки. На Шахтарському напрямку Сили оборони завдали втрат у районі Новомайорського, що на Донеччині, і також продовжують стримувати ворога в районах Новодарівки і східніше Малої Токмачки, що на Запоріжжі», – зазначив Олександр Штупун.

Раніше Pokrovsk.news розповідав про ситуацію в Авдіївці, яку намагаються оточити росіяни.