Триває евакуація мешканців Донеччини до більш безпечних регіонів України. Цього тижня до Закарпатської області з подальшим розселенням відправилися родини з дітьми із Селидівської та Новогродівської громад. Час до потяга люди перечікували в одному з евакуаційних пунктів Покровська, де з ними зустрілася знімальна група ТК «Орбіта».

Мешканка Селидового Вікторія Золотухіна в евакуаційному пункті очікує своєї черги на реєстрацію. Поряд син, який вже познайомився з іншою малечею.

«Останнім часом почастішали обстріли міста, дитина лякається. Рішення покинути рідну домівку – непросте, але важливе для кожної людини, матусі. Будемо триматися разом, підтримувати один одного. Якщо ситуація покращиться, ми завжди будемо раді повернутися на нашу Донеччину», – каже Вікторія Золотухіна.

Евакуаційний пункт для зручності облаштвали всім необхідним. Тут можна випити чаю та кави та скуштувати смаколики. Поряд є столик для дітей з розмальовками, олівцями та конструктором.

Тим часом люди поступово виходять на вулицю – приїхав автобус, який відвезе їх на вокзал. Віднедавна переселенцям у дорогу почали видавати пакунки від благодійників, всередині яких – різноманітні консерви.

Зі своє родиною виїжджає і пан Дмитро. Він брав участь у бойових діях ще з 2014 року, на передовій отримав інвалідність.

«Хочу найкращого, щоб не чули цих обстрілів, а чули доброту душ. І цього намагаюся досягти – щоб моя жінка, діти були в безпеці», – розповідає Дмитро Москаль.

Родина також везе в евакуацію своїх пухнастих улюбленців – кажуть, що не могли їх залишити вдома.

Вже на вокзалі людей зустрічають представники ДСНС, допомагають донести до перону речі, а потім вантажать їх до вагону.

Попереду – доба в дорозі, і цих людей зустріне Закарпатська область. Там їм обіцяють допомогти з прихистком та оформленням необхідних документів.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що поліцейський екіпаж «Білий Янгол» евакуював трьох дітей з прифронтового Желанного.