Трьох малолітніх дітей з мамою «Білі Янголи» евакуювали з прифронтового села Желанне. Про це повідомив відділ комунікації поліції Донецької області.

Першокласниці Віолі та її братам Максиму та Данилу неодноразово доводилося бігти у підвал, бо окупанти часто гатять по будинках місцевих мешканців.

Желанне Очеретинської громади розташоване неподалік лінії фронту, тож вибухи тут лунають майже щодня. Через це родина була вимушена покинути рідну оселю.

З-під обстрілів багатодітну сім’ю на броньованому автомобілі вивіз екіпаж «Білий Янгол» спільно з представниками цивільно-військового співробітництва та Очеретинської військової адміністрації.

Евакуація відбувалась у прискореному темпі, бо через сонячну погоду існувала висока загроза застосування авіаційних ударів.

Трьох дітей і матір доставили до безпечної території, звідки на цивільному транспорті відвезли на Кіровоградщину.

Залишається вивезти 22 дитини з 9 населених пунктів Мар'їнської та Очеретинської територіальних громад, де триває примусова евакуація.

Нагадаємо, рішення про примусову евакуацію дітей з двох прифронтових громад було прийняте наприкінці січня 2024 року.

Також наразі триває евакуація цивільних мешканців Донеччини до Житомирщини. З графіком руху спецпоїздів можна ознайомитись за посиланням.