Попри війну, життя у Мирноградській громаді продовжується: люди працюють, інфраструктура тримається, а влада планує доробити в наступному році те, що не встигла цьогоріч. Детальніше про це розповів начальник Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Ключка.

«Це будівництво кладовища, добудуємо пам'ятний знак на Алеї Загиблих Героїв, будемо намагатися зробити у Палаці культури опалення. Я обіцяв у цьому році, але, на жаль, не вдалося це зробити. В цьому році ми по Палацу культури зробили проєктно-кошторисну документацію на будівництво автономної газової котельні та проєктну документацію по ремонту опалення в самої будівлі. Будуть кошти – зробимо у наступному році», – поділився планами Юрій Ключка.

Підбиваючи підсумки року, начальник Мирноградської МВА каже, що уявлення про складність року в кожного своє. Мешканцям району 5/6 складно від того, що вони отримують воду раз у два дні, працівникам водоканалу складно від того, що мережі зношені і фахівців не вистачає.

«Що стосується сталого водозабезпечення району 5/6. Ми разом з обласною владою прийняли рішення і будемо робити 3 великих проєкти. Про один я можу сказати – це новий водогін від ВНЗ №4 до мікрорайону 5/6. Там буде новий водогін з великими потужними насосами. Це дасть змогу зробити стале водозабезпечення у цьому районі», – пояснює Юрій Ключка.

Проблеми є у кожній частині життя Мирнограду, але найважче тим, хто всім нам дає можливість жити у своїх домівках.

«Варто зазначити, ми в цьому році, шляхом перерахування субвенцій, перевели з бюджету на військові частини десятки мільйонів гривень. Це щоб мешканці не думали, що ми тільки дороги ремонтуємо, а Збройним силам не допомагаємо», – повідомив начальник МВА.

Бюджет наступного року в Мирнограді буде на 130 мільйонів менший – громада житиме на 350 мільйонів гривень. Основні джерела надходження - податки підприємців та бюджетоутворюючих підприємств. Але в умовах, коли до Авдіївки усього 40 кілометрів, ніхто не гарантує наповнення дохідної частини на запланованому рівні.

«Подивимось, в нас ситуація може змінитися – сьогодні одне, завтра інше. Маємо надію, що все буде добре, працюємо, будуємо плани та проєкти на наступний рік. Я не можу це назвати скрутним бюджетом. Скрутний бюджет – це коли на бюджеті 0. В нас є доходи, будемо працювати з таким бюджетом. У 2000 роки в Мирнограді був скрутний бюджет, а сьогодні він нормальний, можна працювати», – підкреслив Юрій Ключка.

Бюджет, з яким можна працювати – це фінансування всіх захищених статей. 2024 вже точно не стане роком ремонту місцевих доріг, адже з ними добре позаймались цього року. Не буде великого скорочення працівників, що отримують зарплату з місцевого бюджету. І в лікарні, після проведеної цьогоріч оптимізації та придбання нового обладнання, працюватимуть всі відділення, що функціонують зараз.

«По-перше, все буде добре. Хочеться побажати всім нам сил, щоб наступний рік був роком Перемоги. Все в нас налагодиться, повернемось до мирного життя та будемо продовжувати розвивати нашу країну», – впевнений начальник Мирноградської МВА.

Детальніше про підсумки 2023 року – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Мирнограді на апаратній нараді керівники всіх служб та відділів підбили підсумки 2023 року.