У Мирнограді на апаратній нараді керівники всіх служб та відділів підбили підсумки 2023 року. У громаді є світло та централізоване теплопостачання, вода йде за графіком, лікарні та амбулаторії працюють. Деталі дізнавалась знімальна група ТК «Орбіта».

Село Рівне, що потрапило під обстріл минулої п’ятниці, повертається до звичного графіку життя. У населеному пункті є світло, підвозиться питна вода, працюють соціальні установи й надаються медичні послуги. Села старостату намагаються отримати водозабезпечення, зокрема з альтернативних джерел. 

«У липні в Сухецькому була пробурена свердловина для забезпечення водою місцевих жителів. На території нашого старостату був закріплений комунальний працівник для прибирання автобусних зупинок, дитячого майданчику, братської могили та інших громадських місць. Він же здійснював покіс трави по всіх селах», – розповіла староста Рівненського округу Ольга Черкасова.

В Мирноградській громаді виконали майже все, що було заплановано на цей рік. Воду подають за графіком, щоправда, він не однаковий для всіх районів міста.

«Зафіксовано 372 пориви, усунено 360. Основними причинами поривів є фізичний корозійний знос матеріалу труб. Щодо водопостачання – замінено 6 кілометрів 450 метрів мереж, встановлено 184 хомути, заварено 70 свищей, замінено 53 вентиля та засувки, встановлено 2 насоси на ВНС №11», – констатує директор Мирноградського водоканалу Ігор Лапчинський. 

Однак 80% скарг місцевих мешканців стосуються саме роботи водоканалу. Для того, щоб при довготривалих перебоях з електрикою могли працювати всі насосні, зокрема каналізаційні, їх облаштовують генераторами. Генератори також є на всіх 9 котельнях міста, і зараз значних перебоїв в роботі тепломережі немає.

«На сьогодні всі котельні працюють згідно з температурним графіком, у штатному режимі. На 1 грудня збір з населення – 81%», – додав виконуючий обов'язки директора ВО «Мирноградтепломережа» Ігор Щербіна.

Водночас за вивезення сміття сплачує лише 56% мирноградців. В цифрах це 5 мільйонів 800 тисяч гривень.

КП «БОКГ» для зимового утримання доріг придбало посипальний матеріал на суму 1 мільйон 900 тисяч гривень, а влітку провело ремонт дорожнього покриття.

«Підприємством проводився аварійно-ямковий ремонт доріг. Так, в цьому році було відремонтовано близько 16 тисяч квадратних метрів доріг на суму 21 млн грн. Також проводили відсипку доріг у приватному секторі – близько 8 тисяч 200 квадратних метрів на суму 1,5 мільйона», – прозвітував директор КП «БОКГ» Роман Грязон. 

Лікарні й амбулаторії в Мирнограді продовжують надавати медичні послуги. За цей рік в Центральній міській лікарні стало на одне відділення менше – було зачинено пологовий.

Упродовж року на базі місцевих пунктів незламності працюють освітні пункти. Є серед мирноградців переможці олімпіад, а місцеві спортсмени досягають успіхів на всеукраїнських та європейських рівнях. Підсумовуючи рік, начальник Мирноградської військової адміністрації Юрій Ключка подякував всім за роботу в цей складний час.

«Хочу побажати в наступному році всім нам Перемоги, сил. Не всі проєкти, на жаль, вдалось реалізувати, декілька плануємо реалізувати наступного року. Тому працюємо разом до Перемоги, віримо в Збройні сили та пам'ятаємо всіх загиблих», – наголосив Юрій Ключка. 

Детальніше про результати апаратної наради – в сюжеті ТК «Орбіта». 

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що 21 грудня під обстріл потрапило село Рівне Мирноградської громади.