Покровські школярі взяли участь у першому, міському етапі всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, який пройшов у форматі онлайн. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Місцевий етап є підготовкою до більш серйозного випробування на рівні обласного та всеукраїнського конкурсів. Цього разу участь у заході взяли 28 учнів з п’яти закладів загальної середньої освіти громади. Юні науковці презентували свої дослідження за кількома напрямками: інформаційні технології, історія, хімія, біологія, екологія, математика та економіка і філологія. 

До складі журі увійшли викладачі Донецького національного технічного університету, Донбаського державного педагогічного університету та педагоги закладів освіти Покровської громади.

«До журі ми вже традиційно запрошуємо викладачів вищих навчальних закладів. Ми їм дуже вдячні, що вони долучаються до такої роботи та надають кваліфіковану оцінку та рекомендації дослідженням наших учнів», – розповіла начальниця відділу освіти Любов Воротинцева. 

Конкурс-захист охоплює учнів середньої та старшої ланки, зокрема 8-11 класів. Любов Воротинцева зазначила, що участь у конкурсі МАН значно полегшує дітям подальше навчання, адже учнівські проєкти прирівнюються до курсових та дипломних робіт навіть у вишах.

«У кожного учасника є 7 хвилин на презентацію свого наукового проєкту, та 3 хвилини відводиться на запитання від членів журі. Щороку наукові проєкти наших конкурсантів спрямовані на розвиток різноманітних галузей економіки України. Особливо зараз вони є досить актуальними для повоєнного відновлення інфраструктури країни», – розповіла консультант КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Покровської міської ради Олена Остапчук.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що учень покровської ЗОШ №9 Захар Талаш отримав стипендію Кабінету міністрів, а вчителька цієї школи Світлана Островська здобула перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року».