Учень покровської загальноосвітньої школи №9 Захар Талаш отримав стипендію Кабінету міністрів, а вчителька Світлана Островська здобула перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року». Про це повідомила директорка ЗОШ №9 Валентина Рудик.

Впродовж кількох років Захар, який наразі в евакуації в Німеччині, демонструє високі результати вивчення української мови та літератури. Минулого навчального року він здобув перші місця в другому етапі 23-го Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика і на 13-му Міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Тараса Шевченка. 

«Показав високі результати в олімпіаді з української мови та літератури, у якій спробував себе вперше. На жаль, я не зміг виїхати до Львова на 4 етап олімпіади. Моя науково-дослідницька робота була нагороджена 3 місцем у конкурсі «Слово у душі – душа у слові», – розповів Захар.

Він став п’ятим учнем ЗОШ №9, який удостоївся стипендії Кабінету міністрів.

Крім цього, вчителька ЗОШ №9 Світлана Островська здобула перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року» в номінації «Учитель правознавства».

«Це творча людина, яка не зупиняється, завжди має натхнення до роботи. Вона і продовжує вести активну краєзнавчу діяльність, і друкує свої статті в різних альманахах», – розповідає директорка школи Валентина Рудик. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Покровська громада гідно представила Донеччину на Всеукраїнській спартакіаді