Комунальні служби Покровська заздалегідь підготувалися до погіршення погодних умов – снігопаду та ожеледиці. Про це розповіли у Покровській міській військовій адміністрації та КП «БКП».

Як повідомив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель, минулого року було придбано приблизно 1000 тонн солі для посипання доріг. Оскільки торішня зима виявилася відносно теплою, значна частина матеріалу залишилася на складі.

«Постачання здійснювалося і в цьому році, таким чином, в нас є понад 500 тонн солі. Ми її будемо змішувати з піском. Сподіваємося, того, що в нас є, достатньо. Якщо буде потреба – закупимо ще», – пояснює Олексій Стебель. 

За словами директора КП «Багатогалузеве комунальне підприємство» Аліка Тумасова, в негоду зможуть задіяти до 16 одиниць техніки.

«У нас є спецтехніка JCB-4, навантажувачі, також є два грейдери. Дуже гарна техніка, чистить до самого асфальту», – каже директор комунального підприємства. 

За словами, Олексія Стебеля, першочергово будуть оброблятися дороги з інтенсивним автомобільним рухом, проте інші шляхи також не залишаться без уваги. Дбатимуть і про прибудинкові території.

«Тільки центральних доріг в нас в громаді більше 400 кілометрів. А ще є вулиці, провулки, які також потрібно відсипати. Якщо не буде вистачати наших можливостей, залучатимемо підрядників», – зазначив Олексій Стебель.

Усього до боротьби з ожеледицею та снігопадом зможуть залучити 35 працівників КП «БКП». Чистити дороги та відсипати вулиці будуть і вночі, аби вранці люди могли безпечно дістатися до роботи.

Детальніше про підготовку комунальників до зимового утримання доріг – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що у Покровську відновили вуличне освітлення