Жителі Покровська готуються до зустрічі Нового року. І якщо без ялинки більшість цьогоріч обійдуться, то порадувати себе і рідних улюбленими стравами містяни планують. Чи вже визначились покровчани з новорічним меню, дізнавалась знімальна група ТК «Орбіта».

Ось деякі з відповідей, які журналісти почули на місцевому ринку.

«Купити якусь екзотику – мандарини, бачив ще якісь фрукти з колючками. Не знаю, що це, треба запитати та скуштувати. М’ясо вже купили».

«Треба, щоб і рибка була, і печеня, і качечка. І мандарини перш за все – це ж атрибут Нового року».

«Найголовніше – м’ясо та салати».

«Я віддаю перевагу морепродуктам, овочам, фруктам. Новорічний стіл це щось таке, що не кожного дня їси».

«Усе як завжди. Головне, щоб був мир, а решта додасться».

Зараз дефіциту продуктів немає, і на прилавках спостерігається різноманіття товарів. Можна знайти свіжі овочі та фрукти, як вітчизняні, так і екзотичні.

«У передсвяткові дні в попиті мандарини, апельсини, гранати. Овочі та фрукти – беруть усе», – розповідає продавчиня пані Карина. 

Вона відзначає, що ціни піднялись лише на кілька позицій, в середньому на 10-15 гривень. Помідори та огірки зараз можна купити по 150, мандарини – від 70 до 90, банани коштують 85, місцеві яблука – від 20 до 30 гривень за кілограм.

Продавці м'яса кажуть, що їхній товар не подорожчав. Наприклад свинячі ребра коштують 180 гривень за кілограм, шия – 250, домашня ковбаса – 400, головні інгредієнти для холодцю свинячі ніжки – по 150 за кілограм. Мають попит і морепродукти. 

«У продажу є все: червона риба, оселедець, скумбрія. Здебільшого беруть скумбрію, крабові палички, червону – небагато», – розповідає про асортимент продавчиня Тетяна. 

Подорожчали перед новим роком крабові палички – з 250 до 280 гривень, кальмари – з 300 до 350. Самі ж покупці кажуть, що їм по кишені далеко не все, що хотілось би бачити на святковому столі. 

«Ціни шалені. Спитав про качку, а вона ніби золота – 600 гривень, не по кишені. Сало – 300 гривень, коли таке було», – скаржиться чоловік. 

Були й покровчани, які планують відзначити Новий рік лише з мандаринками. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, скільки коштуватиме покровчанам новорічний «Олів'є»