Легендарний салат «Олів'є» протягом десятиліть є головною стравою новорічного столу, ставши для багатьох невід'ємною його частиною. Скільки цього року коштуватимуть покровчанам інгредієнти для цієї страви, дізнавалась знімальна група ТК «Орбіта».

За останній рік майже всі продукти зросли в ціні. Розрахунки науковців Інституту аграрної економіки свідчать, що три кілограми салату «Олів’є» обійдуться десь у 285-300 гривень. А це майже на 1,5% більше, ніж торік. Найдорожчим інгредієнтом є варена ковбаса. Її можна знайти від 105 до 212 гривень за кілограм. Баночка солоних огірків коштуватиме 95 гривень, купити їх можна й на вагу. Вартість кілограма – 80 гривень.

Продавчиня пані Фаїна каже, що ажіотаж вже спостерігається, особливо у вихідні. Проте, усі необхідні інгредієнти є у наявності.

«Горошок у нас можна придбати від 45 гривень до 55. Стандартний майонез – 75 грн, якщо на велику родину», – констатує продавчиня.

Яйця, без яких не може існувати «Олів’є», коштують від 55 гривень за десяток. Моркву та картоплю продають в середньому по 20 гривень за кілограм. А для тих, хто має на меті зекономити час, на ринку можна знайти вже відварені овочі, але обійдуться вони дорожче.

Є й покровчани, які вже знайшли заміну традиційному олів'є.

«Смаки, вподобання змінюються і мені здається, що його цілком вдало можна замінити таким салатом як «Мімоза». Чому б і ні, треба вносити різноманіття. Навіщо одне й теж саме повторювати, треба спробувати все», – вважає мешканка Покровська.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що у Покровську відкрився супермаркет VARUS.