Зима проходить без значних підвищень захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19. Епідситуація в Покровській громаді стабільна, а кількість хворих навіть йде на спад. Але скоро весна, тому не слід забувати про методи профілактики. Про це повідомили в Покровському центрі первинної медико-санітарної допомоги.

Якщо на позаминулому тижні діагноз ГРВІ встановили 150 пацієнтам, 80% з яких – дорослі, то минулого тижня захворіло 90 осіб.

«Діти майже не хворіють, оскільки не відвідують навчальні заклади, дитячі колективи. Ми фіксуємо лише поодинокі випадки захворювання», – каже медична директорка Покровського центру ПМСД Олена Пономаренко.

За її словами, прояви захворюваності не інтенсивні. За два останні тижні була лише одна госпіталізація з пневмонією.

COVID-19 на позаминулому тижні виявили у двох дорослих пацієнтів, на минулому – в трьох. Коронавірус тепер найчастіше проявляється нежиттю та лихоманкою, які йдуть на спад уже через два-три дні.

Грипу цієї зими ще не зафіксовано. Тим не менш, можна себе убезпечити, вчасно зробивши щеплення.

Хоча значних підйомів захворюваності немає, лікарі закликають не ігнорувати профілактичні заходи. Щоб запобігти захворюванню, рекомендується уникати скупчень людей, за необхідності користуватися одноразовими масками, регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання, повноцінно харчуватися, висипатися та уникати перевтоми, частіше мити руки, користуватися антисептичними серветками та спреями, намагатися використовувати одноразові паперові рушники тощо.

Одним з важливих профілактичних заходів є вітамінотерапія, але розпочинати її можна лише після консультації з лікарем.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що 50 медичних працівників Покровського ЦПМСД пройшли навчання для надання первинної психологічної допомоги.