Мешканці Покровської громади, які опинилися в складних життєвих ситуаціях, можуть розраховувати на допомогу з придбанням твердого палива. Про це повідомили в Покровському управлінні соціального захисту населення. 

«Є державна програма, яка передбачає субсидіювання та надання пільг. Майже 99% людей, які мають право на отримання субсидій, здали документи та отримали від Пенсійного фонду України гроші на придбання твердого палива. Ті, хто має право на пільги, теж отримали свої кошти на карткові рахунки», – розповідає заступниця начальника Покровського УСЗН Олена Павленко.

Загалом фахівці Покровського УСЗН направили на опрацювання триста пакетів документів, за якими люди вже отримали кошти. Також функціонують місцеві програми.

«Є розпорядження голови міської військової адміністрації про те, що люди, які мають пічне опалення, можуть отримати від міської громади 2 кубометри дров», – зазначає Олена Павленко.

Покровська МВА працює над залученням міжнародних донорів, готових надавати допомогу жителям громади. Так, Міжнародна організація з міграції (МОМ) надаватиме місцевим домогосподарствам по три тони твердого палива.

Осіб, яким потрібні вугільні брикети від МОМ, закликають якнайшвидше звернутися до УСЗН для оформлення відповідної заявки. Допомога брикетами передбачена для наступних категорій громадян: особи з інвалідністю I та II груп; сім'ї, в яких є діти з інвалідністю; багатодітні сім'ї, в яких виховуються п'ять і більше дітей до 18 років; люди віком 65 років і старше за умови, що у складі сім'ї є лише непрацездатні особи; сім'ї загиблих захисників і захисниць України.

Для отримання твердого палива обов'язково надати довідку, яка підтверджує наявність в будинку пічного опалення і відсутність інших джерел тепла. Також потрібен документ про те, що тверде паливо не отримувалося за місцем роботи. За потреби фахівці можуть виїхати додому та скласти акт про те, що людина опинилась у складних життєвих умовах та потребує певної допомоги.

Звертатися до УСЗН можна з понеділка по п’ятницю, з 8:00 до 16:00. Номер телефону для довідок: 0-623-52-11-85.

Більше інформації – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, які саме документи необхідно мати особі, щоб отримати допомогу у вигляді вугільних брикетів