З Новогодівки, де оголошено примусову евакуацію дітей через близькість до лінії фронту, також виїжджають установи і заклади. Як місцевим жителям отримати лікарські послуги, розповіла директорка Новогродівського центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Мальчина.

«Місто покидає багато людей, але ми продовжуємо надавати послуги. Тобто за потреби по декілька годин працює сімейний лікар у самій Новогродівці – але за попереднім записом з урахуванням безпекової ситуації. Так, минулого понеділка на прийомі було всього три особи», – розповіла Тетяна Мальчина.

Додаткове місце для надання послуг пацієнтам Новогродівського ЦПМСД відкрито в Межовій Дніпропетровської області. Зараз там облаштовують приміщення, обладнання центру та документацію вже перевезли. Для повноцінного початку роботи медзакладу потрібно внести зміни в ліцензію МОЗ.

Амбулаторні картки пацієнтам лікарі роздавали зокрема минулого тижня. Ті, хто не забрав свою картку в Новогродівці, зможуть отримати її поштою, попередньо зателефонувавши до свого сімейного лікаря.

Зараз лікарі працюють дистанційно, консультують телефоном, виписують рецепти, відкривають лікарняні листки. Усього в Новогродівському ЦПМСД 6 лікарів, в яких задекларовано 11 тисяч 500 пацієнтів.

Деталі – в сюжеті телеканалу «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв телефони сімейних лікарів Новогродівки.