Начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, головною темою якого була безпекова ситуація у Гродівській та Новогродівській громадах. Про це Вадим Філашкін повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Ворог щодня авіабомбами нищить міста та села цих громад, тому прийняли рішення евакуювати дітей у примусовий спосіб з їх батьками або іншими законними представниками з Новогродівки та сіл Маринівка, Михайлівка, Лисівка, а також з сіл Промінь, Московське, Балаган, Миколаївка, Миролюбівка, Малинівка та селища Новоекономічне Гродівської ТГ, Полтавки Іллінівської ТГ», – зазначив очільник Донеччини.

Крім цього, за клопотанням керівника Курахівської ВА прийнято рішення про евакуацію дитини з села Острівське. Всього з чорирьох громад потрібно евакуювати до більш безпечних регіонів України 744 дитини з їх родинами.

«Дав доручення залучити до процесу евакуації дітей виключно броньовані автомобілі, адже на території цих громад ворог активно застосовує FPV дрони», – зазначив Вадим Філашкін.

Читайте також: Про ситуацію в Гродівській громаді розповів очільник військової адміністрації Володимир Руденко

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що через загострення безпекової ситуації в Новогродівській громаді призупинене надання адміністративних та соціальних послуг офлайн. Також оголошено про тимчасове переміщення Новогродівського ЦПМСД та Новогродівської центральної міської лікарні до Дніпропетровської області.