Майже вся Гродівська громада, а це 30 населених пунктів – територія активних бойових дій. Про це розповів начальник Гродівської селищної військової адміністрації Володимир Руденко.

Ворог просувається біля Веселого, в бік Сергіївки, на околицях Іванівки. В цих населених пунктах вже значні руйнування приватних будинків та інфраструктурних об’єктів.

«Ворог все ближче підходить і до самого селища Гродівка. Вже кожного дня відбуваються обстріли КАБами. Інфраструктура: торгові точки, магазини, «офісний центр» селища – на сьогодні розбиті, школа розбита. Кожного дня руйнуються житлові будинки. Людей виїхало багато, але деякі там залишаються», – розповів Володимир Руденко.

У самій Гродівці на сьогодні проживає не більше 70 осіб. Зараз заїжджати в селище будуть тільки поліцейські екіпажі «Білий янгол».

Людей просять виїжджати з усіх населених пунктів громади. Керівництво громади зараз працює в Покровську. В місті також і лікарі Гродівської ТГ, а новий навчальний рік в онлайн-форматі планують розпочати для двох шкіл. У селищній адміністрації намагаються відслідковувати, де живуть мешканці громади, аби висилати їм гуманітарну допомогу. Поки є можливість, будуть допомагати всім своїм – зазначив Володимир Руденко.

Детальніше – в сюжеті телеканалу «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що вчора окупанти завдали 4 авіаудари по Гродівці.