Одна людина загинула та четверо зазнали поранень через російські атаки на Донеччині за минулу добу. Про це повідомляють у поліції Донецької області.

«Протягом доби поліція зафіксувала 2531 обстріл по лінії фронту та житловому сектору. Під ударом перебували 9 населених пунктів: міста Курахове, Лиман, Торецьк, селище Гродівка, села Віролюбівка, Іллінівка, Миколаївка (Костянтинівська ТГ), Миколаївка (Новогродівська ТГ), Новожеланне», – повідомляють у поліції.

Пошкоджено 23 цивільних об’єкти – 13 житлових будинків, заклади освіти, магазини, адмінбудівлю, кафе, електромережу.

У Торецьку, який зазнає масованих атак, росіяни вбили цивільну особу, ще трьох поранили, пошкоджено багатоквартирний будинок.

Миколаївку Костянтинівської громади ворог обстріляв зі ствольної артилерії, є поранений, пошкоджено приватну оселю.

Чотирма авіаударами по Гродівці війська рф пошкодили 2 приватних будинки, 2 магазини, кафе та адмінбудівлю.

У Кураховому пошкоджено багатоквартирний будинок.

На Лиман окупанти скинули авіабомбу «ФАБ-250» з модулем УМПК, руйнувань зазнали три приватних будинки.

Внаслідок удару по Іллінівці бомбою «КАБ-250» з модулем УМПК постраждали дві домівки.

У Миколаївці Новогродівської ТГ внаслідок обстрілу з РСЗВ «Смерч» пошкоджено багатоквартирний і приватний будинки, заклад освіти.

Сьогодні під ранок відбувся ворожий обстріл Новогродівки – за попередньою інформацією, пошкоджено три багатоквартирних будинки, постраждалих немає.

У Новогродівській МВА уточнили, що внаслідок авіаудару по Новогродівці постраждали житлові будинки, гаражі, автомобілі, обійшлося без жертв.

Крім того, надійшла інформація про цивільну особу, травмовану в Новоукраїнці 29 липня внаслідок удару дроном по автомобілю.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що 29 липня ворог вдарив по Покровську і залишив людей без житла.