У Покровському управлінні соціального захисту населення допоможуть оформити необхідну допомогу постраждалим від обстрілів. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

За словами начальниці УСЗН Ірини Бонзюх, з моменту надходження перших звернень до контактного центру після обстрілу 31 грудня співробітники УСЗН почали телефонувати постраждалим та розповідати про механізм допомоги, передбачений законодавством і місцевими програмами. 

«У місті Покровськ прийнята і діє програма надання фінансової підтримки постраждалим за рахунок місцевого бюджету. Після того як комісія визнає будинки непридатними для подальшого проживання, їхнім власникам буде виплачено по 80 тисяч з місцевого бюджету, згідно з актом, який складається відділом капітального будівництва спільно з іншими представниками військової адміністрації. Після цього люди до нас звертаються, надають необхідні документи й отримують виплати», – розповіла Ірина Бонзюх. 

При зверненні до УСЗН для оформлення допомоги з собою необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код, документи, що підтверджують право власності на житло, та особистий рахунок. 

Крім цього, УСЗН звернулось до всіх міжнародних організацій – партнерів Покровської громади, які раніше надавали допомогу. На сьогодні вже є організації, які зголосилися відвідати Покровськ. 

«Буде надана допомога і у вигляді будівельних матеріалів для власників будинків, які потребують відновлення. Також вирішуються питання щодо фінансової підтримки. Своєю чергою, ми готові надавати всебічну допомогу задля того, щоб знайти рішення по кожному окремому випадку», – зауважила Ірина Бонзюх.

З питаннями можна звертатися до УСЗН за телефоном: 099-323-89-99.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Покровську триває ліквідація наслідків обстрілу, який стався 31 грудня.