Зранку 14 липня ремонтна бригада почала усували порив магістрального водогону «Західний» в центральній частині Покровська – на перехресті вулиць Поштова та Колосова. Виконати аварійні роботи планують до кінця цього дня. Про це розповів директор КП «Покровськводоканал» Руслан Ліннік.

За його словами, повідомлення про значний витік води з-під асфальту надійшло до диспетчерської служби учора близько 10 години вечора. На місце одразу виїхала чергова бригада слюсарів.

«Диспетчер «Покровськводоканалу» надав команду відключити насосну станцію на Колосова і перекрити запірну арматуру», – зазначив керівник водоканалу.

Вже з першої години ночі водогін «Західний» повністю зупинили для уникнення зайвих втрат. Без води залишилися центральна та південна частина Покровська.

Сьогодні, починаючи з 5 години ранку, на місці аварії почала працювати бригада слюсарів дільниці «Південна». Виконати аварійні роботи планують до кінця цього дня, хоча їх обсяг може збільшитися в подальшому процесі обстеження.

«Взимку ми вже стикалися з таким явищем, як гідроудар, сьогодні така ж ситуація. Коли є подача води за графіком, три дні труба пуста, потім подаємо воду – і все це створює додаткове навантаження на існуючі мережі», – зазначив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Детальніше про ремонтні роботи – в сюжеті ТК «Орбіта».