Представники харківської ветеринарної служби «Зооконтроль» вже близько тижня відловлюють, стерилізують та вакцинують безхатніх собак у Покровську. Як проходить ця процедура, фахівці розповіли журналістам ТК «Орбіта».

Цього разу до контакт-центру Покровська надійшло близько 170 заяв щодо відлову собак з усієї громади. Команда «Зооконтролю» складається з лікаря-ветеринара, асистента та ловця-кінолога. Для вилову чотирилапих застосовують індивідуальний підхід.

«Обдзвонюємо заявників, забираємо собаку, вакцинуємо від сказу, імплантуємо чип під шкіру та повертаємо на місце проживання», – розповідає кінолог-ловець ГО «Зооконтроль» Олександр Красюк.

Ветеринарний лікар ГО «Зооконтроль» Олександр Яременко каже, що саме вакцинація від сказу нині першочергова.

«Сказ зараз є проблемою, бо вакцинація дикого поголів’я тварин дуже низька, і дикі собаки потрапляють у місто та кусають котів та інших собак», – підкреслює ветеринарний лікар.

Що стосується стерилізації, фахівці запевняють – це найбільш гуманний та надійний метод, аби зменшити популяцію безпритульних тварин у майбутньому.  Після операції тварини перебувають під ветеринарним наглядом ще близько трьох днів. Якщо все добре – собак повертають на місце вилову, аби вони повернулися до звичного середовища.

Детальніше про це – в сюжеті ТК «Орбіта». 

Раніше повідомлялося, що ГО «Зооконтроль» уклала договір з покровським КП «БКП» щодо стерилізації та вакцинації безхатніх собак.