У Покровській громаді буде простерилізовано понад 100 безпритульних тварин. Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації

Виловом та стерилізацію собак займається харківська громадська організація «Зооконтроль», з якою КП «Багатогалузеве комунальне підприємство» Покровської міськради уклало договір. 

Як розповів інженер з охорони праці КП «БКП» Олександр Береза, ветеринари працюватимуть за заявками, які надходять до контакт-центру.

«Навіть під час війни не припиняється програма вилову, стерилізації та повернення у звичне середовище безпритульних тварин. Ми збираємо заявки людей про місця скупчення безхатніх собак і завжди просимо, щоб людина зустріла зооветеринара і показала, про яку групу тварин йдеться. Волонтери поміщають виловлених тварин у центр стерилізації, стерилізують, після цього їх ще кілька днів там утримують. Десь тиждень, іноді й довше, залежно від загоювання. Волонтери за ними доглядають», – зазначив Олександр Береза. 

Команда, яка проводить стерилізацію, складається з лікаря-ветеринара, асистента та ловця. Ветеринари працюватимуть в Покровську протягом двох тижнів, і кожного робочого дня вони будуть проводити вилов безпритульних собак, стерилізувати їх та вакцинувати проти сказу.

«Для вилову чотирилапих щоразу застосовуємо індивідуальний підхід. Усі методи є гуманними та нешкідливими для них. Отримали 168 заявок щодо стерилізації безпритульних собак у Покровській громаді. Необхідні процедури, зокрема, кліпсування вже встигли провести з 36 тваринами», – розповів кінолог-ловець Олександр Красюк.

Як кажуть зоозахисники, стерилізація дасть змогу зменшити чисельність безпритульних собак у майбутньому. 

Раніше «Pokrovsk.news» повідомляв, що мирноградьска зоозахисниця Світлана Остапкова просить по допомогу для розширення притулку