Незабаром – початок навчального року. У якій формі буде освітній процес, від чого це залежить, як відбуватиметься навчання, якщо укриття школи не вміщує всіх учнів, – на ці та інші питання відповіли в Міністерстві освіти і науки України.

Освітній процес може відбуватися в очній, дистанційній або змішаній формі, залежно від можливостей фонду захисних споруд навчального захисту.

Рішення щодо формату навчання  ухвалюють обласні військові адміністрації та засновники закладів освіти. Якщо батьки не погоджуються з очною формою навчання, вони можуть обрати іншу: дистанційну, сімейну, екстернатну.

Навчальний процес в очному режимі запроваджуватиметься тільки в межах місткості споруд цивільного захисту. Якщо місць в укриттях недостатньо для учнів, учителів та працівників, навчальний процес можна організувати позмінно: упродовж дня, місяця або семестру.

Заняття можуть відбуватися в різній формі: практичні та лабораторні – в очному режимі, лекційні – в дистанційному. Навчання у молодших класах радять проводити в очному режимі.

Форма освітнього процесу може змінюватись протягом року залежно від без пекової ситуації в населеному пункті. Під час повітряної тривоги навчання має перериватися, а учасники освітнього процесу мають пройти до укриттів.

Структуру і тривалість навчального дня, тижня, занять, форми організації освітнього процесу визначає педагогічна рада закладу освіти.

Подробиці – в інфографіці МОН.


Раніше повідомлялося, що підготовку до навчального року обговорили на зустрічі освітян з керівництвом Покровської громади.