Минулий навчальний рік у Покровській громаді пройшов повністю у дистанційному режимі. За гамором у класах, дитячими посмішками та звичайною буденною роботою вчителі вже встигли засумувати. З урахуванням безпекової ситуації ще точно невідомо, у якому форматі школярі будуть вчитися цьогоріч.

Про це під час зустрічі з освітянами розповів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк разом із заступницею Маргаритою Ідрісовою.

«Хочу зазначити, що була озвучена маса питань побутового характеру, але були й безпосередньо професійні питання. Вчителі цікавилися коли ми вийдемо онлайн та будуть зроблені укриття у навчальних закладах. Звісно, начальник військової адміністрації це все пояснив. Ми планомірно йдемо до своєї мети. Розуміємо, що всі вже скучили за офлайн навчанням. Наші діти з садочків та шкіл просто хочуть спілкуватися та нарешті зустрітися з друзями під час навчального процесу. Тому зараз ми вже розробили проєкти і подали їх на фінансування за рахунок державної субвенції. Нас підтримують, ми вже підготували весь пакет документів і надіслали його. Тому сподіваємося, що дуже швидко знайдуть підрядну організацію яка побудує нам шкільні укриття. Ми планомірно йдемо до реалізації проєктів найпростіших укриттів у дитячих садках, їх буде 8. Але я впевнена, що коли ми вже підемо в онлайн навчання, в нас вже буде все спокійно, не буде повітряних тривог і ми будемо спокійно працювати офлайн», - розповіла заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Докладніше – у сюжеті телекомпанії «Орбіта».