8 грудня начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів черговий прийом громадян. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Більшість звернень стосувалася забезпечення твердим паливом: дровами та вугіллям.

«У громаді діє Програма забезпечення мешканців твердим паливом. Однак така допомога у вигляді дров та вугілля надається окремим пільговим категоріям громадян. Для цього необхідно звернутись до УСЗН та надати пакет документів», – повідомив Сергій Добряк.

При цьому Покровська МВА знаходиться в пошуку гуманітарних організацій, які погоджуються допомогти у забезпеченні мешканців громади твердим паливом.

«Заявки на отримання твердого палива обробляються самою організацією, і Покровська МВА не має впливу на прийняття ними рішення щодо погодження та надання адресної допомоги», – зазначив Сергій Добряк.

Багато звернень також стосувалося ліквідації наслідків обстрілів. Зокрема жителька Родинського попросила допомоги у ремонті покрівлі багатоповерхівки. За словами заступника начальника Покровської МВА Олексія Стебеля, днями житлово-комунальний відділ отримав шифер, тому на цьому тижні питання з покрівлею вирішать. 

Також покровчани просили прискорити встановлення вікон у квартирах та під’їздах будинків, пошкоджених унаслідок обстрілів.

Керівництво МВА нагадало, що одразу після влучання ворожих снарядів пошкоджені будівлі обстежує спеціальна комісія. На основі висновку спеціалістів надається екстрена допомога у відновленні пошкодженого майна із залученням місцевих комунальних служб. Також акт обстеження надається для отримання допомоги від гуманітарних організацій у вигляді  нових вікон. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Покровськ отримав від Данської ради у справах біженців партію наборів для відбудови житла, пошкодженого внаслідок обстрілу 29 листопада.