2 місяці і 10 днів тому ворог розпочав масований штурм Авдіївки – і з того часу ні на мить не полишає спроб захопити місто. Авдіївка під вогнем і вдень, і вночі, але наші військові тримаються. Про це розповів знімальній групі ТК «Орбіта» начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

«Декілька днів тому хлопці подарували мені футболку «Авдіївка нескорена». І це дійсно так: Авдіївка нескорена. Дуже гарячі бої, дійсно дуже складно. Сказати, що десь там щось легше – не легше, навпаки, тільки складніше. Ворог як мав бажання оточити місто, зайти в місто, захопити його – так воно в нього нікуди не ділось. Десятки штурмових дій на добу, десятки масованих обстрілів по місту, сотні по позиціях. Б’ють зі всього, що є в наявності», – каже Віталій Барабаш.

На його думку, головна перемога вже в тому, що Авдіївка вистояла.

«Хоча і по всій лінії фронту про це можна говорити. Головне досягнення – що лінія оборони тримається. І втрати росіян на Авдіївському напрямку вже перевищили втрати в Бахмуті. Як сказав один мій товариш: Авдіїївська м’ясорубка ввімкнулась на повну потужність. І може, так воно і буде, може, Авдіївка стане переломним моментом у цій війні взагалі», – зазначає начальник Авдіївської МВА.

Віталій Барабаш також додав, що українські захисники налаштовані утримувати місто, не віддавати його ворогу.

«Я спілкуюсь із хлопцями, і більшість з них каже: Авдос стояв, стоїть і буде стояти. Я бачу настрій і хлопців, і командирів. Усі розуміють: якщо не дай Боже таке трапиться, то далі буде ще складніше», – каже Віталій Барабаш.

Авдіївський коксохім, за його словами, відновити не вдасться – тільки будувати заново, як і житлові квартали Авдіївки.

Детальніше про це – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що з укриття Авдіївського коксохімічного заводу вдалося евакуювати всіх людей.