З укриття Авдіївського коксохімічного заводу вдалося евакуювати всіх людей. Про це повідомив Суспільному Донбас начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш.

Фото: Муса Магомедов

За його словами, останнім часом в укритті АКХЗ переховувалися 12 людей: 9 чоловіків і 3 жінки. Вони прийшли до заводу на початку повномасштабного вторгнення і попросили прихистку.

«Залишалось 12 людей, це цивільні, частина з них працювала в підрядних організаціях, які по договору працювали на коксохімі. Вони знали, які там укриття є. І тому вони попросились», – розповів очільник Авдіївки.

За словами Віталія Барабаша, було дуже складно вмовити людей виїхати до більш безпечного місця, але нарешті це вдалося.

«Після виведення – вже, мабуть, місяць, як вивели всіх працівників коксохіму – ці люди відмовились евакуйовуватись з заводу і залишались. Їх спочатку було 17, потім ми трьох вмовили, потім ще двох. Станом на вчора їх було 12, зараз вдалось всіх вмовити, всіх вивезли», – каже Віталій Барабаш.

В евакуації брали участь поліція, волонтери та працівники АКХЗ. Зараз евакуйовані перебувають в Покровську, з ними працюють психологи. Згодом хтось поїде далі, а хтось залишиться в Донецькій області.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що останніх працівників Авдіївського коксохімічного заводу вивезли на початку листопада.