До Авдіївки зараз прикута увага всієї України, адже ворог не полишає спроб оточити місто. Про ситуацію на найгарячішій ділянці фронту розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

За його словами, складно, але лінія оборони тримається без змін, проте ворог не припиняє винищувати місто авіабомбами.

«Учора, наприклад, за 20 хвилин 12 керованих авіабомб влучили в центральну частину міста. Головне – це життя людей, тому зараз максимальні зусилля направлені на евакуацію. Учора вивезли останніх працівників Авдіївського коксохімічного заводу – 16 людей. Загалом люди бачать складну ситуацію і розуміють, що найближчим часом простіше не буде, тому потроху записуються на евакуацію», – розповідає Віталій Барабаш. 

Станом на сьогоднішній ранок в місті залишалося 1555 осіб. За словами начальника МВА, в умовах повністю зруйнованих комунікацій і відсутності вцілілих будівель люди розуміють, що евакуація – єдина можливість пережити зиму. Втім 22 кілометри єдиної дороги, що веде до міста, постійно під обстрілами.

«Якщо в росіян є змога і відповідні погодні умови, вони запускають «Орлани» – безпілотники тактичного рівня. Будь-який рух для них – своєрідна команда для обстрілів. І вони б'ють, не дивлячись, що то за транспорт», – констатує Віталій Барабаш. 

Очільник військової адміністрації зауважує, що останніми днями навіть погода допомагала ЗСУ, але з настанням посухи чекають на чергове загострення. 

Детальніше про ситуацію на Авдіївському напрямку – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що спеціальний підрозділ поліції «Білий янгол» вивіз останніх цивільних із села Степове під Авдіївкою