Донецький національний технічний університет готується до вступної кампанії. Для нинішніх 11-класників виш пропонує 22 спеціальності, а для певних категорій абітурієнтів, зокрема для осіб з інвалідністю, є можливість вступити за співбесідою. Про особливості цьогорічного вступу розповіла секретарка приймальної комісії ДонНТУ Юлія Новікова.

«Основною особливістю вступу в цьому році є можливість вступу за співбесідою для учасників бойових дій та осіб, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, на територіях активних бойових дій та які переселилися звідти після 1 січня 2024 року», – розповіла Юлія Новікова.

Перелік таких територій та зміни до нього затверджує Мінреінтеграції. Перед подачею документів на вступ треба буде уточнити статус своєї громади.

«З 1 липня відбувається реєстрація особистих кабінетів. У цей період тим, хто має право на пільги, потрібно упродовж трьох днів зареєструвати цю пільгу, бо вже з 3 липня починається реєстрація на співбесіду. Якщо людина не йде на співбесіду, але вона має якісь інші пільги, то часу зареєструвати пільгу є трошки більше – до 19 липня, до подання першої заяви на вступ. Вже після 19 липня  зареєструвати пільгу не можна», – каже Юлія Новікова.

Право на пільгу можна реєструвати онлайн або в будь-якому закладі освіти, навіть якщо вступати туди абітурієнт не планує. Зокрема це можна зробити в консультаційному пункті ДоНТУ. З 19 липня розпочнеться подання заяв та мотиваційних листів і визначення пріоритетності.

Деталі – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що після обстрілу будівлі ДонНТУ в Покровську співробітники вишу вивезли вціліле обладнання.