Всеукраїнський день бібліотек відзначають 30 вересня. В якому стані знаходяться бібліотеки Покровської громади дізнавалась знімальна група ТК "Орбіта".

По всій громаді функціонує 13 бібліотек, які з початку повномасштабної війни не зачинялись ні на день. Як повідомив начальник відділу управління першотравневого старостинського округу Олександр Ухов, бібліотека в селі Перше Травня вже півроку працює в новому приміщенні.

"Зараз комфортно, зручно, світло. На старостаті дві бібліотеки, одна у Першому Травні, а друга — у Котлиному. Книжковий фонд завжди поповнюється, центральна бібліотека виділяє нам книжки", — каже Олександр Ухов.

Вибір літератури тут чималий — від художньої до наукової, від класичної до сучасної. Бібліотекарка Наталія Стройкова впевнена, в бібліотеці знайдеться книга на будь-який смак. 

"Дітлахи всі знаходять собі книжку по душі, кому що подобається. Дуже раді бачити і старих, і нових своїх відвідувачів, для кожного підберемо за його смаком різну літературу", — каже пані Наталія. 

Для тих, хто бажає відпочити та провести вільний час з користю, в бібліотеці села Перше Травня облаштовують куточок української культури, аби проводити культурні заходи та міні-екскурсії. Щоб надати місцю більшого українського шарму, місцеві прикрашають куток вишитими рушниками, іконами та глиняним посудом.

Нині у Покровській громаді працює 13 бібліотек. Шість – у місті, сім – в селах. Працівники до роботи підходять творчо: майже кожного тижня оформляють стенди та влаштовують виставки.

Окрім цього у центральній бібліотеці імені Шевченка та деяких інших є послуга "Бібліоняня" для батьків, яким потрібно залишити дитину під наглядом. Тут є ігрові зони, де малеча зможе зайнятись творчістю або пограти.

Бібліотека — це справжній книжковий храм, де зберігається духовність багатьох поколінь. Цей простір — джерело ідей та мудрості, який дає змогу поринути у магічний світ знань.

Більше інформації про громадські бібліотеки — в сюжеті ТК "Орбіта"

Раніше Pokrovsk.news розповідав, що покровський краєзнавець Валерій Кордюков презентував нову книгу про історії краю.