У місті Новогродівка Покровського району мешкає переселенка з Авдіївки Альона Громоцька, яка з 2014 року присвятила своє життя допомозі тим, хто її потребує. Про свій досвід роботи у прифронтових населених пунктах Альона розповіла знімальній групі телеканалу «Орбіта».

Волонтерка мешкає в новогродівському гуртожитку зі своєю матусею. Кожного дня вона шукає в Інтернеті допомогу для мешканців рідної Авдіївки та інших населених пунктів, що знаходяться на лінії вогню, а потім особисто відвозить їм все необхідне.

«Для мами дуже важко, коли я збираюсь і їду. Кажу: «Чого ти мене як на фронт завжди відправляєш?» – розповідає Альона.

Вона добре знає, що потрібно для виживання людям під обстрілами. Проте зауважує, що рівень підтримки від донорів дещо знизився.

«Немає такого азарту, як було на самому початку. Бо коли це був травень, я знаходила усі гарячі лінії можливих міжнародних та місцевих організацій, дзвонила, просила якоїсь допомоги. Дуже багато хто погоджувався з нами працювати», – каже Альона.

Дівчина із жалем констатує, що багато людей, яким вона допомагає, вважають, що їм всі щось винні. І навіть не хочуть знати, якими зусиллями здобувається допомога. 

«Оце коли не ціниться допомога – втомлюєшся, бо починаєш питати себе, кому це треба», – ділиться почуттями Альона.

Їздити в Авдіївку чи інший населений пункт на звичайній, не броньованій машині – це випробування автівки, себе, долі й нервів мами, що чекає доньку дома. 

Повну розмову із волонтеркою Альоною Громоцькою можна подивитись в сюжеті ТК «Орібта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, що покровський волонтер збирає матеріали для майбутнього музею сучасної війни.