Голова ГО «Патріоти Донбасу», очільник Покровської молодіжної ради Олександр Нестеренко збирає речі для майбутнього музею сучасної війни. Про це він розповів кореспондентам телекомпанії «Орбіта». 

Олександр Нестеренко працює вчителем, але за покликом серця постійно допомагає українським військовослужбовцям на найнебезпечніших ділянках фронту.

«Майже кожні 2-3 дні ми відвозимо допомогу нашим військовими на передову, а саме в напрямку Авдіївки, Вугледару, Краматорську – ті напрямки, де знаходяться хлопці з міста Покровська, а також наші знайомі й товариші», – розповідає Олександр.

З кожної такої поїздки Олександр Нестеренко привозить предмети, пов'язані з війною: гільзи, прапори, ящики, форму, відпрацьовані боєприпаси, шеврони, тубуси, трофеї. Наразі всі ці речи просто складують, але місце для постійного розміщення музею вже шукають.

«У музеї є речі від хлопців, яких вже немає в живих. Коли ти приїжджаєш на позицію, кажуть: того, того немає. Тому це вже певна пам'ять для нас. Цей музей буде прикладом для нашої молоді й для міста Покровська», – впевнений Олександр Нестеренко. 

У майбутньому музеї кожна річ буде підписана. Там обов'язково буде вказано, хто і коли її передав.

Детальніше про діяльність волонтера Олександра Нестеренко – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, що представники молодіжних рад Покровська та Мирнограда разом розмальовували гільзи, робили обереги та плели маскувальні сітки для ЗСУ.