Представники молодіжних рад Покровська та Мирнограда зустрілися на творчому майстер-класі для обміну досвідом. Про це повідомляє кореспондент ТК «Оріба».

Учасники заходу плели маскувальні сітки для ЗСУ, розмальовували гільзи та вчились робити обереги. 

Член Покровської молодіжної ради Олександр Нестеренко, який відповідає за майстер-клас з розпису гільз, каже, що під час процесу слід налаштуватись на світлі думки, аби заняття було в задоволення. 

«Перший раз я проводив такі заняття на західній Україні, на вишколі для дітей. Гільзи потім були відіслані за кордон, та закуплений дрон для наших хлопців із ЗСУ», – каже Олександр.

Також під час майстер-класу навчались виготовляти сакральний український оберіг – ляльку-мотанку. Про всі тонкощі роботи розповіла очільниця скаутського руху Покровська Наталія Климова. 

На вулиці плели маскувальні сітки для ЗСУ. Член Покровської молодіжної ради Андрій Частов похвалився кількістю виготовлених маскувальних сіток.

«За той час, поки плетуться сітки, вже вдалося виготовити, якщо не помиляюсь, 7 маскувальних костюмів-чугайстрів, вони відомі під ім’ям «кікімори», а також штук 6 маскувальних накидок», – розповідає волонтер. 

Молоді люди зазначають, що такі заходи – це гарна нагода, аби навчитись новому. Відтепер представники молодіжної ради Мирнограда зможуть проводити подібні воркшопи у своєму місті, залучаючи активних мешканців.

Детальніше про майстер-клас – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, що молодь Покровська обговорила нагальні питання з керівником міської військової адміністрації Сергієм Добряком.