Автоколона №4 транспортної дирекції «Метнівест Покровськвугілля» має в своєму автопарку справжніх велетнів – БелАЗи, самоскиди «Scania», екскаватори, бульдозери та іншу великогабаритну техніку. Водії відповідають за вивіз технологічних відходів на породний відвал та займаються його формуванням. Про деталі своєї роботи розповіли працівники автоколони №4.

Усього автоколона налічує 50 одиниць різноманітного транспорту. Начальником автоколони №4 другий місяць є Віталій Єфремов. До цього він три роки був старшим механіком.

«Специфічна колона, займаємось вивезенням технологічних відходів з фабрики. Незважаючи на важкий воєнний стан, співробітники на місцях, працюємо. Водії, механіки – всі відповідальні, на всіх можна покластися. Коли машина ламається, механік допомагає водію, слюсарі. Усі сумлінно ставляться до своєї роботи», – каже Віталій Єфремов. 

Колектив автоколони налічує 106 працівників. Усі вони – висококваліфіковані фахівці, які вже давно опанували ці вантажівки.

«Усі хлопці надійні, колеги чудові. Техніка велика, потужна. За один раз на цей автомобіль можна завантажити до 30 тонн. За зміну виходить 20-24 ходки», – розповідає водій автоколони №4 Віталій Федорко. 

Догляд за такими великими машинами потрібен відповідний каже водій Олександр Логойко. Перевіряти стан автомобілів слід кожного дня, аби вони продовжували впевнено працювати.

«Звісно, це великогабаритна техніка. Не легкова автівка, в яку просто сів і поїхав. У важку хвилину кожен протягне руку допомоги, і якщо чогось не знаєш – є старші працівники, які підкажуть, покажуть», – каже водій.

Нещодавно автопарк поповнився двома новенькими самоскидами «Scania». Олександр Логойко вже встиг опанувати цю вантажівку, каже, що вона дуже зручна, й керувати нею – одне задоволення. 

«У кабіні набагато комфортніше, почуваєшся вільно, набагато тихіше. Адже БелАЗ – це гучна техніка. Дуже гучна. Тут показує кут при розвантаженні. Якщо став не на рівний поверхні, то комп'ютер про це попередить», – пояснює Олександр Логойко.

У відносно мирний час водії працювали на величезних самоскидах цілодобово. Нині ж більше працюють удень. Автоколона повністю виконує наряди як збагачувальної фабрики «Свято-Варваринська», так і шахтоуправління «Покровське».

Завантажені відходи вивозять на породний відвал. При його формуванні використовують сучасну, унікальну технологію, і звичних териконів тут не побачиш. Якісний концентрат прямує замовникам, а з відходів роблять насипи. 

Підприємство постійно вкладає кошти в зменшення викидів в атмосферу, контроль теплового стану та профілактику самозаймання масивів. Створюють їх за всіма правилами – технічними та екологічними, і без водіїв четвертої автоколони цей процес був би неможливим.

Детальніше про роботу автоколони №4 транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля» – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав про співробітників автоколон №3 та №5.