Уряд розглядає можливість продовження терміну прийому заяв на виплати ВПО. Про це повідомляють у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Це питання обговорювалося на засіданні Координаційного штабу з питань ВПО під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Учасники засідання повідомили, що через велику кількість звернень щодо продовження виплат на проживання ВПО з 1 березня в деяких органах соціального захисту населення та ЦНАПах записатися на прийом можна не раніше квітня.

Наразі обговорюються зміни до постанови КМУ, якою затверджено порядок надання допомоги на проживання ВПО. Розглядається варіант продовжити термін подачі заяв до 30 квітня.

У разі ухвалення цих змін внутрішньо переміщені особи, які отримували таку допомогу та подали заяву на її продовження у квітні, зможуть отримувати виплати, починаючи з березня.

«На гарячі лінії Мінреінтеграції звертається багато ВПО з приводу строків подачі заяв на продовження виплат. Наразі напрацьовуються відповідні зміни до урядової постанови, щоб всі нормально встигли це зробити», – зазначила Віцепрем’єрка.

Раніше повідомлялося, що для кількох категорій ВПО виплату допомоги автоматично продовжено з 1 березня ще на 6 місяців. Деяким категоріям ВПО допомогу буде продовжено після додаткового звернення.