У Покровську комунальники і рятувальники продовжують усувати наслідки обстрілу, який стався вночі проти 28 лютого. На сьогоднішній ранок було відомо про пошкодження 31 багатоквартирного та 47 приватних будинків. На місці побувала знімальна група ТК «Орбіта».

Працівники ДСНС приїжджають на місця обстрілів першими і продовжують там працювати після закінчення рятувальної операції чи гасіння пожежі. Зазвичай такі роботи тривають до п’яти днів.

«Під час останнього обстрілу Покровська від 9 державного пожежно-рятувального загону залучалися 5 одиниць техніки та більше 30 чоловік особового складу, які протягом першої доби виконали ряд монтажних робіт з перекриття вікон. Також рятувальники залучалися до виконання робіт 29 лютого – були задіяні 2 одиниці техніки та 7 чоловік особового складу. Сьогодні ми також продовжуємо надання допомоги», – розповів начальник 9 ДПРЗ Володимир Журбенко.

Надзвичайники також демонтували 170 квадратних метрів покрівель, пошкоджених внаслідок обстрілу. Комунальники і сьогодні продовжують прибирати будівельне сміття, забивати вікна, лагодити двері. Тільки за четвер було закрито 109 віконних отворів.

«Роботи виконує досить велика кількість людей. Ми змогли залучити і наших співробітників з інших комунальних підприємств, і співробітників ДСНС. Дякуємо їм за допомогу. Завдяки обладнанню служби ми маємо можливість виконувати роботи з усунення наслідків обстрілу на висоті. Також хочу подякувати обласній військової адміністрації за надання допомоги матеріалами», – зазначив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Він також додав, що найближчими днями планується приступити до ремонту покрівель.

«Ми отримали від компанії «Метінвест» у якості гуманітарної допомоги 550 листів OSB і 500 листів шиферу. Таким чином, у нас є ресурс для виконання ремонту покрівель», – каже Олексій Стебель.

Паралельно продовжується обстеження пошкодженого майна і фіксація наслідків обстрілу, щоб власники мали змогу подати заявку на єВідновлення.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що вночі з 27 на 28 лютого росіяни обстріляли центральну частину Покровська. Дві ракети влучили в університет, ще дві – у школу. Також пошкоджені адміністративні будівлі, заклади культури та освіти, багатоквартирні та приватні будинки.