Військовий з Донеччини Микола Чубар отримав нагороду «Золотий хрест» Головнокомандувача ЗСУ. Про це повідомили в Донецькому обласному ТЦК та СП.

Молодший сержант Микола Чубар народився у м. Гірник Донецької області, був призваний на військову службу другим відділом Покровського РТЦК та СП у лютому 2022 року. З лютого 2022 року проходить військову службу на посаді сержанта матеріального забезпечення самохідної артилерійської батареї військової частини А7037.

З 26 лютого 2022 року бере участь у відбитті збройної агресії російської федерації. Виконував бойові завдання у Донецькій області. 24.06.2023 року у складі екіпажу 2С3М уразив ворожу 2С1, залишаючи вогневу позицію під ворожим контрбатарейним обстрілом усунув несправність машини, яка перешкоджала подальшому руху, завдяки чому зберіг життя та здоров’я екіпажу та не допустив знищення ввіреної 2С3М.

Протягом служби сумлінно виконував поставлені завдання, проявив стійкість до викликів у бою та поза ним, вірність бойовому братерству, системно і наполегливо ставився до вдосконалення військової справи, проявив відданість місії захисту української державності та народу України.

За виконання завдання був нагороджений нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України – «Золотий хрест».

Раніше повідомлялось, що нагороду Головнокомандувача Збройних сил України отримав військовослужбовець з Донеччини Михайло Прищепа.