Минулої суботи в селі Сергіївка Покровського району поліцейські, волонтери та небайдужі мешканці разом шукали чоловіка, який вийшов з дому в новорічну ніч і не повернувся. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Бити на сполох майже одразу після зникнення почала пані Наталія, сестра зниклого Василя Романенка. Разом з односельчанами вона намагалась знайти брата, але марно.

Жінка звернулася до правоохоронців, і спільно вирішили підключити до пошуку всі можливі організації. На заклик про допомогу відгукнулись представники волонтерського руху «Пошук-Донбас», поліцейські, представники Червоного Хреста та небайдужі селяни – усього близько 40 осіб.

«Ми намагатимемося охопити територію села Сергіївка повністю і прилеглі території. Ми з собою привезли дрон, хлопці літатимуть, усе узгоджено з військовою адміністрацією», – розповів керівник волонтерського руху «Пошук-Донбас» Іван Суботін.

«Зараз оглядаємо місцевість, очерет, балки, поля, цвинтарі, які розташовані на території громади», – каже старший оперуповноважений Покровського районного управління поліції Андрій Литвиненко.

«Доєдналися волонтери нашого загону, для того щоб збільшити площу охоплення та, можливо, збільшити шанси для успішного пошуку. Головне – не залишатися байдужими, завжди долучатися до таких заходів, проявляти свою громадську позицію», – зазначає командир загону швидкого реагування Мирноградської міської організації Товариства Червоного Хреста України Андрій Заварзін.

Приїхали у село й спеціалісти кінологічної служби. Але за цілий день виснажливих пошуків чоловіка не знайшли.

«Щойно до людей приходить таке лихо, будь ласка, виходьте всі на допомогу, бо минає час, минає кілька днів, час грає проти нас. А якщо наступного дня на пошуки піднімається все село – більше шансів на успіх», – каже Іван Суботін.

Зараз волонтери також шукають Василя Крохмальова, який зник наприкінці жовтня у Мирнограді. Пошукові операції, подібні Сергіївській, там влаштовували вже чотири рази – але теж поки безрезультатно.

Усіх, хто побачить людей, схожих на тих, кого розшукують – просять повідомити про це в поліцію або волонтерам-пошуківцям.

Телефони для зв’язку:

102

050-176-72-53

050-186-82-53

099-618-12-50

Координатор пошуку Іван:

050-495-55-35

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що мирноградський волонтер Іван Суботін передав жителям деокупованого селища Ярова на Донеччині продуктові набори, а також одяг та взуття.