Мирноградський волонтер Іван Суботін передав жителям деокупованого селища Ярова продуктові набори, а також одяг та взуття для дітей і дорослих. Детальніше про поїздку розповів сам волонтер.

«Зараз знаходимось біля Святогір'я, вже видно Лавру. Повністю завантажена автівка речей для дітей та дорослих. У другому причепі – гуманітарна допомога у вигляді продуктових наборів», – розповідає дорогою Іван Суботін.

Шлях до Ярової пролягає між зруйнованими росіянами будівлями. На місці відразу беруться за розвантаження гуманітарної допомоги. Саме такі новорічні подарунки замовляли місцеві мешканці. 

«У нас мешкає 890 людей, з них 92 дитини. Дякуємо нашим волонтерам і особисто Івану Суботіну за надану нам допомогу», – каже представниця Ярівського старостинського округу Лиманської громади Надія Андріївна. 

У більшості з волонтерів є сім’я та робота, але у свій вихідний передноворічний день вони знайшли час на допомогу жителям деокупованого селища. Цього разу до доброї справи долучилось чимало небайдужих людей. 

«Щиро дякую Гуманітарному центру, жителям «Даманського» та прилеглих районів. Величезна подяка волонтерам з Мирнограда, з громадської організації «Твій шанс». Вони спільно з нами, волонтерами «Пошук-Донбас», приєднались до цієї гуманітарної місії, надали продуктові набори», – каже Іван Суботін.

Волонтер зазначає, що кожна евакуація – це нова історія, бо усі люди різні. У середині грудня, коли Донеччину скував суцільний лід, Іван Суботін з однодумцями допоміг виїхати у Мирноград мешканці села Уманське, що під Авдіївкою.

Попри небезпеку, частина людей залишається жити в прифронтових населених пунктах. Отож волонтерам ще доведеться повертатись сюди знову.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrvosk.news розповідав, як Іван Суботін евакуював родину з прифронтового Очеретиного