У суботу, 15 лютого, ДП «ВК «Краснолиманська» відвідав заступник міністра енергетики та захисту довкілля України Станіслав Ковалевський. Про це повідомляється на сайті вугільної компанії.

Представник міністерства зустрівся з першим керівником ДП «ВК «Краснолиманська» Володимиром Коваленком, директором ТОВ «Краснолиманське» Анатолієм Ільющенком та головою профспілкового комітету Валентином Щепотіним. Основною метою візиту стало вирішення питань виплати заборгованості із заробітної плати та налагодження збуту продукції.

«Станіслав Ковалевський зазначив, що на сьогодні профільне міністерство зацікавлене у видобутку вугілля коксівної групи, а це є перспективою для подальшої роботи «Краснолиманської». Тільки залишається питання якнайшвидшого введення в експлуатацію 1-ї південної лави засбросової частини пласту L3 з запасами понад 900 тисяч тонн вугілля шахтарями дільниці №5, робота якої дасть можливість погасити заборгованість по заробітній платі», – повідомляє прес-служба «Краснолиманської».

Нагадаємо, 13 лютого шахтарі ДП «ВК «Краснолиманська» вдалися до підземної акції протесту проти боргів із зарплати, пробувши під землею близько доби.

Зі вчорашнього дня робітники ВК «Краснолиманська» протестують біля адмінбудівлі в центрі Покровська, прикувавши себе ланцюгами до каністр із бензином.