«Ощадбанк» у співпраці з Покровською міською військовою адміністрацією допоможе реалізувати бізнес-план агрофірмі «Лисівська». Про це повідомили у Покровській МВА.

Влітку сектором торгівлі та підприємництва Покровської МВА було затверджено програму підтримки малого та середнього бізнесу громади. В її рамках оголосили конкурс на допомогу зі зменшення фінансового навантаження для суб'єктів господарювання, які кредитуються «Ощадбанком».

«Сьогодні ми презентуємо програму «5-7-9», яка наприкінці вересня трішки покращилась для області, де є великий воєнний ризик. Це 3%, які клієнт може отримати на поповнення обігових коштів, і 1% для закупівлі основного обладнання», – зазначила начальниця філії Донецького обласного управління АТ «Ощадбанк» Ганна Прасол.

Надалі відсотки за цим кредитом відшкодовуватимуться з місцевого бюджету. Заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна підкреслює, що влада прагне допомогти підприємцям відновити свій бізнес або запустити щось нове. 

«Розуміємо, що це важко, але ми допоможемо. Я як колишній підприємець розумію, що це потрібно людям і країні. Тільки разом ми зможемо перемогти, разом зможемо створити робочі місця», – наголошує Олена Харчевна.

Члени конкурсної комісії розглянули та підтримали бізнес-план підприємця-аграрія з Лисівського старостинського округу. З переможцем буде укладений договір на відшкодування процентної ставки. Щомісяця ця сума буде складати приблизно 3 тисячі 200 гривень. Загальна сума кредиту становить 3 мільйони 800 тисяч гривень.  

Агрофірма «Лисівська» працює з двохтисячного року, тут працевлаштовані 24 людини. Підприємство має доволі потужну матеріальну базу. Керівник агрофірми Микита Кеба каже, що восени на 710 гектарах землі засіяли озимину і, аби оптимізувати подальшу роботу, вирішили придбати новий трактор.

Упродовж останніх 10 місяців понад півсотні підприємств Донеччини отримали кредити «Ощадбанку», 30 з них – сільгоспвиробники. 

«Завдання місцевої влади – зробити зрозумілі, відкриті, чесні правила гри, щоб кожен підприємець отримав справедливий доступ до ресурсу, а ресурс – це і земля. З того року ми передали багато земельних ділянок в оренду на відкритих земельних аукціонах», – зазначає начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Наразі Донецька область стикається з постійними ворожими обстрілами, що призвело до пошкодження або знищення близько 300 агропромислових підприємств. Тож до цієї програми хочуть залучити більшу кількість підприємців, адже вона має на меті й максимальну підтримку аграріїв.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав про плани Покровської МВА щодо ремонту найпроблемніших ділянок доріг