У покровській жіночій консультації, як і до повномасштабної війни, працюють кабінети планування сім’ї та грудного вигодовування. Про їх роботу розповіли знімальній групі телекомпанії «Орбіта».

Завідувачка консультативно-поліклінічного відділення перинатального центру II рівня Світлана Пономарьова назвала першочергові кроки пари, яка вирішила народити дитину.

"У першу чергу жінка повинна прийти на прийом, тобто жінка має бути обстежена. Наразі у нас є безкоштовні аналізи, які ми надаємо в нашій лікарні. Це загальноклінічний аналіз, вірусні гепатити, ВІЛ, сифіліс - ми можемо обстежити жіночку безкоштовно", - підкреслює Світлана Пономарьова.

Для майбутніх мам тут проводять комплекс із п’яти занять, розподілених на весь період вагітності. Медики розповідають про особливості кожного етапу вагітності, процес пологів та проведення догляду за новонародженим.

Тим, хто навпаки - не планує поповнення найближчим часом, у жіночій консультації допоможуть підібрати оптимальні контрацептиви, і навіть нададуть деякі з них безкоштовно. Лікарі закликають обдумано підходити до планування сім'ї та відповідально ставитись до здоров'я, як свого, так і дітей.

Більше інформації про жіночу консультацію — в сюжеті ТК "Орбіта"

Раніше "Pokrovsk.news" повідомляв, як працює послуга "єМалятко" для батьків новонароджених.