У Покровську користується попитом послуга «єМалятко» для батьків новонароджених. Вона мінімізує кількість візитів до державних установ, на які раніше доводилось витрачати в середньому декілька тижнів. Про це повідомили в Покровському центрі надання адміністративних послуг.

За словами начальниці Покровського ЦНАПу Алевтини Жук, за однією заявою можна зареєструвати народження дитини та отримати додаткові послуги, що надаються при народженні малюка.

«Це дуже зручно, тому що за одне відвідування нашого ЦНАПу можна отримати комплексну послугу, яка включає в себе 10 різноманітних послуг», – підкреслює Алевтина Жук. 

Подати заяву можна як онлайн, так і в самому ЦНАПі. У будь-якому випадку необхідна низка документів: паспорти та ідентифікаційні коди батьків, свідоцтво про шлюб, номер медичного висновку або оригінал медичного свідоцтва про народження, що видається в пологовому будинку, та номер банківського рахунку для зарахування допомоги на дитину. 

За словами адміністраторки Покровського ЦНАПу Олени Медведенко, аби ще більше спростити процедуру, фахівці ЦНАПу співпрацюють із перинатальним центром.

«Ми приїжджаємо одразу в пологовий будинок, вони приходять з паспортами, все оформлення займає приблизно 20 хвилин. І в день виписки вже привозимо готовий документ – свідоцтво про народження малюка», – розповідає Олена Медведенко. 

Детальніше про послугу – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, що в Покровському ЦНАПі встановили сповивальний столик з необхідними речами, якими можуть безкоштовно скористатись матусі з малюками.