У Покровську триває остання стадія робіт з відновлення будівель та споруд, пошкоджених внаслідок обстрілу 13 жовтня. Ремонтники приступили до висотних робіт – відновлення покрівель.  Про це повідомили в Покровській МВА.

«У найближчі декілька днів будуть відновлені покрівлі п’яти багатоповерхових будинків. До цього силами комунальних підприємств були відновлені віконні отвори листами OSB та спеціальною плівкою. Також були відновлені шиферні покрівлі у шести приватних будинках», – повідомив начальник житлово-комунального відділу Покровської міськради Дмитро Візенков.

В одній з багатоповерхівок шифер, якому вже понад десять років, швидко розсипався від потужної вибухової хвилі. Тут покрівля постраждала чи не найбільше. Вплинула не тільки близькість до епіцентру обстрілу, а й тривала відсутність ремонту.

«Ми плануємо замінити на цьому даху більше 200 азбестоцементних листів шиферу, будуть замінені дерев’яні перекриття та встановлені нові оцинковані коники», – каже Дмитро Візенков.

Працюють чотири бригади, для виконання висотних робіт залучена спецтехніка.

«Використовуємо техніку ДСНС, яка нам допомагає. Дуже вдячні. Вивантажуємо шифер. На даху дуже постраждала стропильна частина – будемо міняти балки, дошку та шифер», – розповів директор КП «Господар» Денис Колосов.

Роботи з відновлення покрівель проведуть і на інших багатоповерхівках у середмісті Покровська, які зазнали ушкоджень 13 жовтня.

«Виконані підготовчі роботи, тобто завезено матеріал. Залучено відповідні організації, які мають досвід висотних робіт. Сподіваюся, що в найближчий тиждень погода більш-менш сприятиме, і ми закінчимо роботи з відновлення покрівель на цих аварійних будинках», – повідомив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Нагадаємо, 13 жовтня росіяни двічі вдарили по середмістю Покровська ракетами. Руйнувань та пошкоджень зазнали соціальні установи, багатоповерхові та приватні будинки. Одна людина загинула, більше 20 отримали поранення.