Сьогодні близько 8:30 дві ворожі ракети поцілили у середмістя Покровська. Серйозних руйнувань зазнали дві соціальні установи – повідомили журналісти ТК «Орбіта» з місця події. Відомо про одного загиблого та 13 поранених.

«Якраз ішов прийом громадян. При першому вибуху людей максимально евакуювали до підвального приміщення. Але все одно хтось не встиг, бо між прильотами ракет був короткий проміжок часу», – розповіла заступниця начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарита Ідрісова.

«Ми згідно з нашим планом різко почали рухатись на перший поверх, відкривати всі входи і вискакувати. Вже були практично біля входу, коли прозвучав сильний вибух, і все посипалося на голову. У нас троє тяжких поранених. Одного спеціаліста з-під завалів дістали», – зазначає начальниця соціальної установи Ірина Бонзюх.

Отримали поранення й деякі відвідувачі. На місце оперативно прибули всі екстрені служби, зокрема рятувальники та правоохоронці. Потерпілих з контузіями, переламами та осколковими пораненнями направили до лікарні.

«До нас привезли вісьмох пацієнтів. Один з них, на жаль, помер. Двоє в операційній, йде боротьба за їх життя. Будівля лікарні постраждала від повітряної хвилі, вискочили деякі вікна або шибки, ведеться обстеження», – розповів генеральний директор КНП «Покровська КЛІЛ» Юрій Бородін.

Також зазнали чималих ушкоджень приватні та багатоквартирні будинки, які знаходяться поруч. Мешканці показали потрощені двори, розбиті вікна, кімнати, а також уламки ракет.

«За наслідками цього обстрілу маємо 14 постраждалих осіб. На жаль, ворог застосовує і надалі тактику терору, б’є по мирних об’єктах, по об’єктах соціальної сфери. Тому закликаємо жителів, які мають таку можливість, евакуюватися. Особливо коли на сьогоднішній день спостерігаємо загострення ситуації на фронті, намагання ворога здійснити свої плани по захопленню хоча б якоїсь частини»,– зазначає в.о. начальника Донецької ОДА Ігор Мороз.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, що в Покровську розпочали підготовку до ліквідації наслідків обстрілу.