Унаслідок ранкового обстрілу Покровська значних руйнувань зазнали дві соціальні установи, пошкоджено близько восьми багатоквартирних та п’яти приватних будинків. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Під керівництвом МВА тривають рятувальні роботи та розбір завалів. Вже розпочато підготовчі роботи для ліквідації наслідків обстрілу. 

«Житлово-комунальний відділ розпочав завезення будівельних матеріалів та підготовчі роботи до закриття вікон та відновлення покрівель. Це 400 листів шиферу, 10 м3 брусу 25х25, 200 листів ОСБ-плит та 1500 м2 брезенту», – зазначають у Покровській МВА.

До робіт з ліквідації наслідків обстрілу залучено 40 людей.

За словами генерального директора покровської клінічної лікарні Юрія Бородіна, постраждалим внаслідок обстрілу з контузіями, переламами та осколковими пораненнями надано медичну допомогу. Двоє з них вже прооперовані. 

Більша частина пацієнтів лікарні – спеціалісти соціальної установи, які в момент влучання ракети знаходились на своїх робочих місцях. 

«Зранку в нас завжди багато людей. Відбувався прийом громадян. Крім них, в будівлі знаходились співробітники установи. Після першого «прильоту» одразу розпочалась евакуація людей, але не пройшло і п’яти хвилин, як пролунав другий вибух», – розповідає начальниця установи Ірина Бонзюх.

Аби не залишити мешканців Покровської громади без соціальної допомоги та супроводу, фахівці пошкодженої установи евакуюють обладнання та документи. Найближчим часом буде вирішене питання щодо зміни адреси прийому громадян.

Нагадаємо, сьогодні вранці росіяни вдарили по центральній частині Покровська. Унаслідок влучання боєприпасів загинув місцевий мешканець. Зазнали поранень ще 13 людей, двоє з яких наразі борються за життя.