Юні журналісти зі студії «Рожевий слон» взяли участь у психологічному тренінгу, організованого в рамках проєкту «Довіра». Про це повідомила психологиня мобільної групи чеської гуманітарної організації «Людина в біді» Світлана Хрустенко.

У багатьох учасників зустрічі зараз непростий вік, вони вступають у підлітковий період з притаманними йому проблемами, тому розуміння внутрішнього «Я» надважливе. Виконуючи різні психологічні вправи, діти пізнавали себе і свій зовнішній образ.

Цікавою і водночас важкою для дітей була вправа «Маска». Вони описували негативні риси свого характеру, а особливо сміливі навіть публічно озвучували їх.

«Почула думку оточуючих про себе, дізналась багато інформації про людей, з якими займаюсь», – поділилась враженнями учасниця заходу Домініка.

Психологині вдалося створити атмосферу, в якій діти змогли відкинути страхи та комплекси і відкрити себе справжніх. 

«Щоб вони побачили, що в них є щось неймовірне, що може зарядити, приголомшити. Емоційні виплески, які сьогодні були, дуже цінні. Діти були самими собою», – розповідає Світлана Хрустенко.

За один вечір дітям вдалось взяти один в одного інтерв'ю, довірити свічці свої емоції та зняти внутрішні маски. Формат зустрічі дуже сподобався учасникам, тому, можливо, матиме продовження.

Як саме спілкувались діти - дивіться в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovks.news повідомляв, що молодь Покровської та сусідніх громад провели захід, на якому обговорили методи запобігання домашньому насиллю.